available in:
ENGLISH
NEDERLANDS
- AfricaServer/Virtual Museum of Contemporary African Art & PACT (Popular Association of Cartoonists in Tanzania)
HOME
colofon
links
-----------------------------------------
VERS VAN DE PERS

BIZAR: HET LEEFT!

CARTOONISTEN ONTMASKERD

HET BEGIN

STRIPFIGUREN: ONTMOET DE STERREN!
-----------------------------------------

OOST-AFRIKAANSE CARTOONS

- GADONET
Homepage van Gado, de bekende Keniaanse cartoonist van Tanzaniaanse oorsprong. Op zijn website een groot aantal cartoons gesorteerd op onderwerp, en een aantal karikaturen.
- KENYATOONS
De tegenhanger van Bongo Toons: erg complete website uit Tanzania's buurland Kenia met artiestenportfolio's van o.a. Gado.
- KINGO
Verzameling cartoons (in Swahili) uit het tijdschrift Kingo
- SASA SEMA
Kenyaanse uitgever, verantwoordelijk voor een aantal stripboeken van Keniaanse tekenaars.
- WORLDCOMICS
Website van de Finse organisatie Worldcomics die reeds jarenlang samenwerkt met een aantal Tanzaniaanse cartoonisten. Hun website toont het werk van zes van hen, met een goed historisch overzicht van de ontwikkeling van cartoons in Tanzania, en werk van andere Afrikaanse cartoonisten uit o.a. Kenia en Mozambique.

ANDERE AFRIKAANSE CARTOONS

- NOTRE LIBRAIRIE - LA BANDE DESSINEE
Special van Franstalig literatuurtijdschrift, helemaal gewijd aan strips en cartoons in Afrika. De verschillende hoofdstukken zijn te downloaden als Acrobat-bestanden, te lezen met gratis Acrobat Reader-software.
- COCO BULLES
Internationaal design- en striptekenconcours dat van 6 t/m 9 november 2003 plaatsvindt in Abidjan, Ivoorkust. Dit jaar o.a. een striptekenwedstrijd rond het thema Afrika en globalisering.

ANDERE CARTOON-SITES

- CARTOONISTS RIGHTS NETWORK
Internationale organisatie die zich inzet voor vrijheid van meningsuiting en naleving van de mensenrechten voor cartoonisten. Het CRN organiseert onder meer workshops waarin cartoonisten kennis wordt bijgebracht van het recht van vrije meningsuiting onder lokale en internationale wetten.
- WITTY WORLD
Omvangrijke site van het International Cartoon Center met veel artikelen, gallerieën, nieuwsitems en aankondigingen van tentoonstellingen.
- LAMBIEK
De homepage van de Amsterdamse stripwinkel Lambiek is een goede startpagina voor online info over strips en cartoons. Naast een uitgebreide linkspagina is er de Comiclopedia met korte biografieen van meer dan 4000 striptekenaars en cartoonisten uit de hele wereld. Ook een serie virtuele tentoonstellingen met werk van tekenaars uit binnen- en buitenland.
- STRIPDAGEN HAARLEM
Grootschalig evenement rond strips en cartoons dat iedere twee jaar wordt georganiseerd in Haarlem. De volgende editie vindt plaats in 2004.
- WILLY'S COMIC GALLERY
Omvangrijke Belgische website met nieuw verschenen (Vlaamse en Nederlandse) strips, een archief met afbeeldingen van covers, biografieen van tekenaars en meer.
- BRUSSELSBDTOUR
Fraaie Franstalige site met stripnieuws vanuit Brussel. Ook interviews met tekenaars, recensies van verschenen stripboeken, achtergrondartikelen en meer.

ANDERE TANZANIAANSE WEBSITES

- DAR HOTWIRE
Dagelijks aangevuld nieuws en entertainment uit Dar es Salaam, Tanzania. Meeste artikelen in het Swahili.
- THE KAMUSI PROJECT
Handig online Swahili-English woordenboek met zoekfunctie en de mogelijkheid voor gebruikers om aanvullingen en wijzigingen voor te stellen.
- RAFIKI ART TRUST
Tanzanian NGO which organizes workshops and other events with and for visual artists. The website presents painters, cartoonists, illustrators and carvers, with work of a.o. cartoonists Fred Halla, Nathan Mpangala and Paul Ndunguru.
- IPP MEDIA
Online nieuws in Engels en Swahili afkomstig van IPP media, uitgever van de grootste kranten in Tanzania.